Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Čokoládová fontána na svatbu.
Fontána na čokoládu (například ANT 8060) bude exkluzivní ozdobou svatební hostiny. Fontánu na čokoládu můžete nabízet hostům jako samostatný dezert a zároveň může být skvělou ozdobou večera.

Čokoládová fontána na dětskou oslavu
Překvapte každé dítě kouzelným vodopádem z čokolády. Radost je zaručena nejen pro děti, ale také pro jejich rodiče!

Čokoládová fontána na narozeniny
Hosty můžeme potěšit neobyčejným dezertem – fontánou na čokoládu. Takové překvapení si určitě každý zapamatuje! Celý popis


Co je čokoládová fontána » Příprava čokolády do fontány
5 způsobů přípravy čokolády do čokoládové fontány

Každou čokoládu musíte před tím, než ji použijete ve fontáně, správně připravit. Nejdříve ji musíte rozpustit. Provedete to nejlépe jedním z 5 způsobů:

Ve vodní lázni

Je to nejbezpečnější způsob rozpouštění čokolády, protože čokoláda nepřijde do přímého kontaktu s horkým povrchem. Hrnec s čokoládou musí být umístěn nad hrncem s vroucí vodou, přičemž hrnec s čokoládou se nesmí dotýkat vody. Čokoláda se bude rozpouštět díky vysoké teplotě páry. Hrnec s čokoládou můžete umístit také do hrnce s horkou (ohřívající se) vodou. Jakmile se začne čokoláda rozpouštět, míchejte ji plastovou lžičkou nebo lopatkou. Když se prakticky celá čokoláda roztopí, odeberte vrchní hrnec. Neustále míchejte čokoládu, dokud nedosáhnete homogenní konzistence.

V mikrovlnné troubě v nádobě

Dejte čokoládu do speciální nádoby pro mikrovlnné trouby a ohřívejte ji při středním výkonu. Určit čas pro rozpuštění čokolády v mikrovlnce je těžké, protože se liší v závislosti na výkonu přístroje, množství čokolády a dokonce na obsahu kakaového másla v čokoládě. Zapínejte mikrovlnku na krátkou dobu (1-2 minuty, podle množství čokolády) a čokoládu vždy mezitím pečlivě promíchejte.

V mikrovlnné toubě ve speciálním balení.

Někteří výrobci, jako nepříklad JM Posner a Sephra, vyrábějí čokoládu v balení, ve kterém lze rozpouštět čokoládu bez použití jiné nádoby. Balíček s čokoládou umístíte do mikrovlnky a ohříváte ji při středním výkonu. Za 1-2 minuty balíček vytáhneme, pomačkáme jej, a tím promícháme jeho obsah. Celý proces opakujeme, dokud nebude čokoláda úplně rozpuštěna. Balíček se nesmí otevírat před rozpuštěním čokolády, musí zůstat hermeticky uzavřený.

S pomocí speciálních přístrojů k rozpouštění čokolády

Takové přístroje jsou zpravidla určeny pro velký objem čokolády a jsou využívány pro rozpouštění čokolády do profesionálních čokoládových fontán.

V základně fontány

Doporučujeme rozpouštět čokoládu v základně fontány pouze majitelům domácích fontán Sephra Classic, Sephra Select nebo profesionálních fontán.

Zapněte fontánu do režimu ohřevu mísy. Do nahřáté mísy přelijte připravenou čokoládu. Připravenou čokoládu přelijte do mísy fontány. Tím přípravné práce s čokoládou končí – zapněte fontánu a užívejte si krásný pohled a chuť!

Díky tekutému stavu může čokoláda stékat po věži pravidelně a nepřerušovaně. Nejrozšířenějším problémem, se kterým se setkávají spotřebitelé, je přehřívání čokolády. Čokoláda se může lehce zkazit, pokud ji příliš nahřejeme. Opatrně kontrolujte proces rozpouštění čokolády. Delší doba při nízké teplotě je vždy vhodnější, než kratší při vysoké. Hustá čokoláda nejenže zkazí vzhled fontány, ale může ji také poškodit, následkem dodatečné zátěže motoru, která je vyšší než předepsaná.